Wammen tøver, men økonomer er enige: Råderummet skal endnu højere op

Finansminister Nicolai Wammen har ifølge økonomer et ekstra milliardbeløb i sit økonomiske råderum forud for årets økonomiforhandlinger. Men spritnye EU-regler får regeringen til at vente med opdatering.

Finansminister Nicolai Wammen (S) kunne sidste år lægge yderligere 20 milliarder kroner oven i sit råderum. Nu er der udsigt til endnu en omgang med ekstra penge, men kommunerne skal ikke regne med opdaterede tal, inden de kommende økonomiforhandlinger.<br>
Finansminister Nicolai Wammen (S) kunne sidste år lægge yderligere 20 milliarder kroner oven i sit råderum. Nu er der udsigt til endnu en omgang med ekstra penge, men kommunerne skal ikke regne med opdaterede tal, inden de kommende økonomiforhandlinger.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der hænger fortsat store appelsiner klar til at plukke og putte ned i finansminister Nicolai Wammens (S) turban på det pengetræ, som dansk økonomi disse år har udviklet sig til.

Med den aktuelt rekordhøje beskæftigelse burde regeringen kunne lægge et yderligere milliardbeløb oven i det aktuelle finanspolitiske råderum på over 50 milliarder kroner, når beregningerne bag opdateres.

Det er økonomer fra flere forskellige tænketanke enige om.

0:000:00